1.mai2024

1.mai 2024 - Arbeid - Velferd - Trygghet

Arbeid, velferd, trygghet er hovedparolen i årets 1.mai-feiring. 1. mai er en dag vi minnes alle de seirene som arbeiderbevegelsen har vunnet. Historien om hvordan det norske samfunnet ble formet av arbeiderbevegelsen, handler om hva vi fikk til i felleskap. Om at vi sammen greide å skape et samfunn med rettferdighet og små forskjeller. Med utgangspunkt i deres kamp, har vi fortsatt å bygge et trygt samfunn med muligheter for alle. Men arbeiderbevegelsens prosjekt er aldri ferdig. I et samfunn i konstant endring, er det stadig nye kamper som må utkjempes, og rettigheter som må sikres. Ikke minst gjør dette seg gjeldende når vi opplever krevende tider som nå. Derfor er 1.mai fortsatt en viktig dag.

1mai-tog

I Agder blir det tradisjonelle arrangementer i nesten alle kommunene i hele fylket med tog, taler, appeller og kulturelle innslag. Vi oppfordrer alle medlemmer til å stille opp og delta i et eller flere arrangementer 1.mai!

Klima og miljøminister

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen topper laget av talere i Agder. Han starter dagen på et frokostarrangement i Lyngdal kulturhus kl.10.00. Deretter deltar han i toget og holder tale i Kristiansand kl.12.00 og på Eydehavn i Arendal kl.14.00.

Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor

Øvrige arrangementer

Stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland taler i Åmli og på Evje, statssekretær og fylkesleder Cecilie Knibe Kroglund taler i Tvedestrand, Gjerstad og Grimstad og vår gruppeleder i fylkestinget Gro Bråten taler i Valle. I tillegg taler Christian Justnes i Farsund og Flekkefjord, Even T. Sagebakken i Kvinesdal, Bård Nylund i Risør, Kai Steffen Østensen i Mandal og Byremo, Dagfinn H. Svanøe i Vegårshei, William Wathne i Vennesla. Kine Asper Vistnes i Arendal sentrum og Kenneth Mørk i Birkenes og Lillesand. 

Oversikt over alle arrangementer og talere der Arbeiderpartiet er arrangør eller medarrangør finner du nedenfor: