Bekymret for de sykeste

– Samtidig som vi vet at utfordringene med spiseforstyrrelser øker etter pandemien, vil Sørlandet sykehus kutte i behandlingstilbudet for de aller sykeste. For meg er det uforståelig, sier stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland til Fædrelandsvennen.

Tellef Inge Mørland

Uttalelsen kommer etter at det ble kjent at sykehuset vil legge ned døgntilbudet i Arendal for pasienter med alvorlig spiseforstyrrelse, og bare ha et dagtilbud.

– Vi må stoppe nedbygging av døgnplasser. Kompetansemiljøet på spiseforstyrrelser blir pulverisert når det skal spres utover flere instanser i psykisk helsevern. Jeg kan ikke se at dette er annet enn et stort tilbakeskritt, som i verste fall kan føre til at liv går tapt, sier Mørland, til avisa.

Mandag denne uka hadde Mørland og ordfører i Arendal, Robert C. Nordli møte med helseministeren for å oppdatere henne om situasjonen og å gi henne et godt kunnskapsgrunnlag. I dette møtet var ministeren tydelig på at sykehusene har fått i oppdrag å prioritere spiseforstyrrelser.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol sier til Fædrelandsvennen at hun vil gjøre egne undersøkelser i saken, og at hun vil vente med å kommentere saken nærmere før hun har mottatt informasjonen hun har etterspurt. Tellef Inge Mørland sier til avisen at det er positivt at det er en sak hun vil følge opp, men peker også på at dette er noe styret ved sykehuset selv har muligheten til å rydde opp i på styremøtet torsdag 6. oktober.

Les sakene i Fædrelandsvennen:

Helseministeren: Vil granske nedleggelsen av døgnenheten for spiseforstyrrelser

Skal møte helseministeren: – Bekymret for Sørlandet sykehus