Fylkestingsvalget - liste og program

Første utkast til program og liste ved fylkestingsvalget er i dag sendt ut til høring hos kommunepartiene.

Gro Bråten

Fylkesordfører i Aust-Agder, Gro Bråten, foreslås som Agder Arbeiderpartis ordførerkandidat for det nye Agder ved fylkestingsvalget i 2019.

Nominasjonskomiteen foreslår Gro Bråten fra Lillesand på topp av fylkestingslista, med Even Tronstad Sagebakken fra Lindesnes på andreplass. Randi Øverland fra Kristiansand foreslås på tredjeplass og Dag Eide fra Tvedestrand på fjerdeplass.

Programforslaget og forslaget til liste skal nå sendes ut til kommunepartiene og AUF på høring, og endelig program og liste skal vedtas 1. desember.

Programmet er omfattende, men Dag Eide som har vært leder i programkomiteen trekker spesielt frem utdanning som et viktig kapittel. Dette er fylkeskommunens største budsjettpost, og har stor betydning for oppveksten til fylkets ungdom.

- Arbeiderpartiet går blant annet inn for å innføre den skolefrokosten Aust-Agder har innført under Ap-styret i hele fylket. Vi vil også arbeide for at det skal være mulig å gå på videregående skole og bo hjemme i hele fylket og vi vil innføre Helsesøster på Snap, sier Eide.

Hele programforslaget og nominasjonskomiteens innstilling kan du laste ned under.

Forslag til liste - 4

Nominasjonskomiteens forslag til de fire første på lista. f.v: 1. Gro Bråten, 2. Even Tronstad Sagebakken, 3. Randi Øverland, 4. Dag Eide.