Tellef Inge og Ramani på topp i Aust-Agder!

Tellef Inge Mørland

Stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland foreslås til en ny periode på Stortinget

Nåværende stortingsrepresentant, Tellef Inge Mørland (44) fra Arendal, foreslås til en ny periode på Stortinget. På 2.plass foreslås nåværende vararepresentant, Ramani Konstanse Cornels Nordli (25) fra AUF og Arendal. Disse to topper det enstemmige listeforslaget fra Arbeiderpartiets nominasjonskomite for Aust-Agder valgkrets. 

Ramani Nordli

Ramani Konstanse Cornels Nordli er AUFs ungdomskanddat og foreslås på 2.plass på stortingslista

Nominasjonskomiteen foreslår fagbevegelsens kandidat Dagfinn Homdal Svanøe (35) fra Åmli på 3.plass og på de neste plassene foreslås 4. Anne Breivik (45) fra Lillesand, 5. Frederick Helleland Birkenes (22) fra Grimstad, 6. Grethe Nygaard (39) fra Evje og Hornnes, 7. Lars Marius Nilsen (33) fra Froland, 8. Lene Gunsteinsen (31) fra Risør, 9. Hans Blattmann (64) fra Bykle og 10. Sara Veivåg (16) fra Gjerstad.

Nominasjonskomiteen i Agder Arbeiderparti, for Aust-Agder valgkrets, sendte i begynnelsen av september ut to likeverdige listeforslag. Disse har vært på høring i partiorganisasjonen og alle kommunepartier har behandlet dette på medlemsmøter. 10 kommunepartier (Arendal, Tvedestrand, Vegårshei, Åmli, Froland, Birkenes, Evje og Hornnes, Bygland, Valle og Bykle) støttet listeforslaget med Tellef Inge Mørland på topp, mens 5 kommunepartier (Risør, Gjerstad, Lillesand, Grimstad og Iveland) støttet listeforslaget med Cecilie Knibe Kroglund på topp. AUF foreslo sin egen kandidat, Ramani K.C. Nordli på 1.plassen. Utover det var det bare noen få forslag til rokkeringer nedover på lista.

Når resultatet av behandlingen i partiorganisasjonen ble gjort kjent for kandidatene, gav som kjent Cecilie Knibe Kroglund beskjed om at hun ikke ønsket å være kandidat videre i prosessen. Dette var da utgangspunktet for nominasjonskomiteens siste møte der det endelige listeforslaget ble vedtatt.

- Vi har hatt gode og grundige diskusjoner i nominasjonskomiteen, og endte enstemmig opp med å innstille på det ene listeforslaget med Tellef Inge på topp. Det er en liste med bare gode, motiverte kandidater og den geografiske spredningen er godt ivaretatt i tillegg til spredning i alder og bakgrunn, sier nominasjonskomiteens leder Agnes Norgaard.

Nå er nominasjonskomiteens endelige listeforslag sendt ut til kommunepartiene og AUF for behandling på medlemsmøter. Her skal det også velges til sammen 60 delegater som skal delta på nominasjonsmøte 21.november og vedta det endelige listeforslaget.

Nærmere presentasjon av kandidatene finner dere her: https://agder.arbeiderpartiet.no/politikere/