Vårt neste industrieventyr kommer fra naturen

- Det er fotosyntesen som gir råvarene til vårt nye industrieventyr. Grønne arbeidsplasser og bioøkonomi må få en sentral plass når vi skal gjenoppbygge landet etter koronapandemien, sa Birte Usland til Arbeiderpartiets landsmøte.

Birte Usland

I innlegget løftet Birte viktigheten av å styrke og utvikle lønnsomme verdikjeder i bioøkonomien for å skape grønne arbeidsplasser.  

- For å gjennomføre løftene våre må vi utvikle lønnsomme verdikjeder som vokser og gror på en bærekraftig måte. Vi må bruke bioøkonomien til å bygge landet, skog, jord husdyr og planter blir til alt fra mat og energi til medisiner og materialer. Vårt neste industrieventyr kommer fra naturen, det er fotosyntesen som gir råvarene til vårt nye industrieventyr. Det fornybare finnes over hele landet. Grønne arbeidsplasser og bioøkonomi må få en sentral plass når vi skal gjenoppbygge landet etter koronapandemien, sa hun.

- Arbeiderpartiet har offensive mål for industri og landbruk. Få land i verden har større mulighet til å drive et klimasmart og bærekraftig landbruk som oss. Næringsmiddelindustrien står på skuldrene til landbruket over hele landet. Alt henger sammen med alt. Vi har store mulighet for å utvikle klimasmart og bærekraftige arbeidsplasser. Det er dette som gjenoppbygger landet vårt etter korona, avsluttet hun.