Vi står foran en avgjørende oppgave som parti

AUFerne

Ramani Nordli, ungdomskandidat til bystyret i Arendal, holdt Agder Arbeiderpartis innlegg i debatten om organisasjon og valgkamp. Hun pekte på at partiet står overfor en avgjørende oppgave som parti; å møte unge velgere på deres hjemmebane med politikk og hverdagsløsninger som gjør livene deres enklere.

Her sitter Ramani sammen med sine med-AUFere Jesper Thoresen (t.h) og ungdomskandidat til fylkestinget William Wathne på Agder-benken under landsmøtet.

Kjære landsmøte

Årets lokalvalg er viktig. Ikke bare fordi vi skal gjenvinne ordførermakta og folks tillit over hele landet, men fordi vi står foran en avgjørende oppgave som parti: å møte unge velgere på deres hjemmebane med politikk og hverdagsløsninger som gjør livene deres enklere. 

En ting er helt klart; hvis unge mennesker velger å bruke stemmeretten sin – vil flest av dem peke på Arbeiderpartiet og vår politikk. Det er AUFs gjentatte valgseire i skolevalgkampene et bevis på.

Men la oss være ærlig landsmøte, har vi egentlig en plan for hvordan vi skal nå ut til ei velgergruppe som scroller på TikTok, som ikke leser nettaviser men heller ser på push-varslinger – og som bor i en kommune og studerer i en annen?

En ting er i alle fall sikkert. 

Hvis vi samler oss bak AUF, og lager en plan for å nå ut til flere unge velgere – og prioriterer dette i alle landets kommuner som en felles partiorganisasjon – får vi ikke bare førstegangsvelgere med på kjøpet, vi får en hel generasjon som vil få et langt kjærlighetsforhold til oss – både med stemmeseddel og partimedlemskap.

Lokalvalg er nettopp et lokalvalg. Det handler om lokale saker, lokale budskap og lokale politikere. Jeg er selv ungdomskandidat i Arendal. Og vi unge kandidater skal selvsagt ta et ansvar for å nå unge velger. Men vi kan ikke være alene om det!

Derfor gode landsmøte, vil Agder Arbeiderparti at vi sammen skal ta ansvaret for en felles plan som sørger for at unge velger oss. Både 11. september, men også som partiet de vil engasjere seg i etter valget.

Klarer vi det, er valgseieren like om hjørnet.