Medlemsansvarlig

Vanja Grut

Vanja er medlem av bystyret og kommuneplanutvalget i Arendal. Hun er også medlemsansvarlig i fylkesstyret i Agder Arbeiderparti og kandidat til Stortinget for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets.

Vanja Grut

Bli bedre kjent med Vanja Grut:

Jeg heter Vanja og er født i 1970. Bor i Myra i Arendal.

Jeg brenner for at alle skal ha like muligheter for å lykkes i arbeidsliv og livet ellers, og at samfunnet må ta vare på alle i fellesskap. Jeg er opptatt av at vi må legge til rette for verdiskapning som ikke går på bekostning av natur og miljø. Det er vårt ansvar å sørge for at vi klarer å løse klimautfordringene vi står overfor, samtidig som vi legger til rette for bærekraftige arbeidsplasser for alle.

Jeg er også opptatt av likestilling og integrering, alle mennesker har like mye verdi.

Jeg er nå inne i min tredje periode i bystyret i Arendal og er medlem i kommuneplanutvalget og styreleder i Arendal eiendom KF. Jeg sitter i styret i Agder Arbeiderparti som medlemsansvarlig, og var leder av kvinnenettverket før det. Fra 2016 - 2020 var jeg leder av Arendal Arbeiderparti. Jeg har stort sett alltid vært tillitsvalgt i jobbene jeg har hatt, og sitter nå i styret i LO i Østre Agder. 

Jeg jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver i Agder og Telemark bispedømme. Jeg har tidligere arbeidet som kommunikasjonsrådgiver i Nkom og Diabetesforbundet. Jeg er utdannet journalist og fagoversetter i fransk.